Expand search form

Έδρα/ Σκοπός

( gb 13 pix [Germany] )

Ινστιτούτο για την Προαγωγή της Φυσικής και των Μαθηματικών

apminstitute.org

 

Επιλογή ερευνητικών θεμάτων

Έδρα

Βρισκόμαστε στην όμορφη πόλη των Αθηνών. Οι εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν χώρο έρευνας, μια αίθουσα παρουσιάσεων και βιβλιοθήκη.

Σκοπός

Σκοπός είναι η πρόοδος και προαγωγή της Φυσικής και των Μαθηματικών. Ειδικότερα η πρόοδος και προαγωγή της Θεωρίας των Ιδιομεταβολών (Theory of Selfvariations), που ξεκίνησε από τον Εμμανουήλ Μανούσο το 2007.

Ως πρόοδος εννοείται η εξέλιξη της επιστήμης σε γνωστικό επίπεδο, δηλαδή η εξεύρεση και ανάπτυξη νέων πρωτότυπων και καινοτόμων αρχών, θεωρημάτων και επιστημονικών μεθόδων, καθώς και η διερεύνηση και ανάπτυξη εφαρμογών, η επίλυση θεωρητικών και πρακτικών προβλημάτων και συναφείς έρευνες. Ως προς τη φυσική περιλαμβάνει τη θεωρητική ερμηνεία και επεξήγηση πειραματικών δεδομένων και τη διεξαγωγή πειραμάτων προς επιβεβαίωση της θεωρίας. Ως προς τα μαθηματικά περιλαμβάνει τη διερεύνηση υπολογιστικών δεδομένων για τον εντοπισμό μοτίβων και τη διεξαγωγή υπολογισμών για τη δοκιμασία μαθηματικών μοντέλων.

Η πρόοδος τεκμηριώνεται με δημοσιεύσεις, κυρίως σε πρωτογενή επιστημονικά περιοδικά, με εκδόσεις βιβλίων ακαδημαϊκού επιπέδου αλλά και με ανακοινώσεις τόσο σε επιστημονικά συνέδρια όσο και στο διαδίκτυο.

Ως προαγωγή εννοείται η υποστήριξη της διάδοσης της επιστημονικής γνώσης, πρωτογενώς στην επιστημονική κοινότητα και δευτερογενώς στην ευρύτερη κοινωνία. Ειδικότερα η υποστήριξη της διάδοσης της Θεωρίας των Ιδιομεταβολών, ώστε να γίνει περισσότερο γνωστή στην επιστημονική κοινότητα και στο ευρύ κοινό. Η Θεωρία των Ιδιομεταβολών, δίνει μια νέα ερμηνεία της φυσικής πραγματικότητας, κυρίως στον τομέα της κοσμολογίας, της κβαντομηχανικής και των δυναμικών πεδίων, έχει δε τεράστια σημασία για την κατανόηση του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Η προαγωγή τεκμηριώνεται με τα ίδια μέσα που τεκμηριώνεται και η πρόοδος, αλλά επιπλέον και με δημοσιεύσεις σε δευτερογενή περιοδικά και στον τύπο, με εκδόσεις βιβλίων προς ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, με τη δημιουργία υποδομών για τη διάδοση μέσω διαδικτύου (ιστότοποι κλπ.) και εν γένει με την οργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις που κάνουν γνωστές τις θεωρίες και τις εφαρμογές τους.

Στην πρόοδο και προαγωγή της επιστήμης εντάσσεται η υποστήριξη ερευνητών με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις σε οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο.

Στον σκοπό εντάσσεται η δημιουργία επιστημονικής βιβλιοθήκης με κεντρικά θέματα τη φυσική, τα μαθηματικά και τη φιλοσοφία, χωρίς να αποκλείονται και άλλα επιστημονικά πεδία.

Στο σκοπό εντάσσονται επίσης η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, η χρησιμοποίηση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού και η διατήρηση της οργάνωσης για την επίτευξη των ανωτέρω σκοπών και στόχων.

Στον τομέα της χρηματοδότησης κύριος στόχος είναι η εξεύρεση χορηγιών και συνεισφορών, χωρίς να αποκλείονται και άλλες σύννομες εναλλακτικές πηγές εσόδων.